Пригответе този лесен десерт  и ще видите, че ще се

...
Пригответе този лесен десерт  и ще видите, че ще се
Коментари Харесай

Торта Светкавица се прави само с три продукта, а вкусът й е пристрастяващ

Пригответе този елементарен десерт  и ще видите, че ще се влюбите в него

Днес сме ви подготвили една отлична и бърза рецепта за Торта Светкавица, за която ще ви трябват единствено 3 съставки. Пригответе този елементарен десерт  и ще видите, че ще се влюбите в него. Вкусът му е безусловно пристрастяващ и няма да съжалявате нито за момент!

Торта Светкавица

Необходими Продукти:
200 грама мляко на прахуляк
250 грама кондензирано мляко
180 грама шоколад

Начин на подготвяне:
Първо пригответе тестото за млечните топки. В междинна купа смесете 200 грама изсъхнало мляко с 250 грама кондензирано мляко.

Първо разбъркайте деликатно двете съставки, с цел да предотвратите изсипването на млякото на прахуляк от купата. Продължете да бъркате, до момента в който получите мека и компактна маса (тя ще остане лепкава на досег, тъй че работете деликатно с тестото).

Когато е готово, оставете го настрани. Вземете шоколада (за предпочитане черен), начупете го на по-малки части и го разтопете на водна баня.

До цялостното разтопяване на шоколада пригответе по-голяма тава или по-малка паница, която застелете с хранително фолио. След това изсипете дребна част от разтопения шоколад непосредствено върху фолиото и го разпределете отмерено благодарение на шпатула.

След това върху по този начин приготвената поставка оформете разнообразни по величина топки, които да оформите от приготвеното тесто. За да работите добре с тестото, намажете ръцете си с малко олио – тестото няма да лепне.

Когато цялата повърхност на шоколадовата поставка е покрита с топчета, ги залейте с останалия разтопен шоколад.

Поставете десерта във фризера за един час, с цел да замръзне. След час може да го извадите, да отстраните хранителното фолио от него и да го нарежете.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР